Wontanara - Afrikaanse dans en percussiereizen

KRACHTreis naar Guinee

Tijd om eens bij onszelf stil te staan, met onszelf in contact te komen, te voelen wat ons voortstuwt, waar de energie wakker wordt in ons lijf. Dit doen we door een combinatie van stilstaan en beweging.
... stilstaan in de tijd, door enkel in het NU te zijn.
... beweging door middel van dans, Afrikaanse dans!

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je persoonlijke ontwikkeling en sta je open voor een grensoverschrijdende ervaring. Durf jij in jouw eigen spiegel te kijken tegen een andere achtergrond? Dan is deze KRACHTreis jou op het lijf geschreven. 

Van 8 t/m 22 januari 2017 gaan we naar Guinee, naar het eenvoudige dorpje Bakia. Ga mee!

Afrikaanse dans wordt begeleid door live muziek, muzikanten die jou volgen, hun ritmes en snelheid aanpassen aan jou. De energie die in jou vrijkomt valt samen met de energie van de ander en wordt één. Eén energie; een gevoel van herkenning of een openbaring, dat dit allemaal in jou heeft gezeten. Afrikaanse dans kan als geen ander blokkades doen oplossen en mensen met beide voeten op de grond zetten. Even contact maken met de aarde, aarden.

Voel de kracht in jouw eigen lijf en maak verbinding met Afrikaanse oerkracht!

En waar kun je dit beter doen dan in een land met eeuwenoude cultuur en gebuiken, met volkeren die al decenia lang ceremonies uitvoeren om stil te staan bij geboorte, dood of oogst. Krachtige ceremonies die intens beleefd worden door iedereen. En ieder mag er op eigen wijze bij betrokken zijn, men laat de ander in de hun waarde. Het draait om eigen kracht om om een gezamenlijk voorstuwen van energie, hierin word je gedragen door de ander. Hoef je het niet alleen te doen.

De samenleving in Afrika, in Guinee, is anders opgebouwd. Men zorgt voor elkaar en luistert naar elkaar. Door omstandigheden en noodzaak is er betrokkenheid tot de ander. Wat ik heb deel ik met jou, dat is wat telt. De zorg voor elkaar, de zorg voor familie, de zorg voor een gemeenschap. Ook wij delen mee in deze zorg, wat we hebben geven we door. We willen samen iets opbouwen en bijdragen aan de ontwikkeling van de dorpsgemeenschap.

Het dagelijks leven is tevens een spiegel, voor jezelf en jouw kijk op de wereld. Je ziet jezelf tegen een andere achtergrond, stapt even uit je eigen wereld en perceptie. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten.

Middels muziek en danslessen maken we weer verbinding met onszelf en de ander. We verbreden onze horizon, openen ons voor de schoonheid van wat is; de natuur en de mensen. De zon zal ons met energie en kracht versterken. Een reis de je blik opent en je ziel verrijkt. Wees niet bang; je lichaam kent haar weg… en de muziek zal haar leiden. Daarnaast zijn wij er om je te begeleiden; bij jouw persoonlijke proces.

Astrid is een inspirerende vrouw. Ze heeft een positieve, observerende levensinstelling. Haar kracht zit in haar creativiteit en oplossingsgerichte levenswijze. Ze is HBO opgeleid als Sociaal pedagogisch hulpverlener en heeft praktijkervaring opgedaan in werken met vele (complexe) doelgroepen. Daarnaast heeft ze jaren gewerkt als reisbegeleider van actieve groepsreizen door Oost en West Afrika. Haar persoonlijke passie ging uit naar Afrikaanse dans en zo verloor ze haar hart in Afrika en alles kwam samen zoals het moest zijn. Niet zonder slag of stoot, maar vol lessen over het leven. Astrid is een inspirerend coach en ze zal met zekerheid en vertrouwen deze reis tot een succes en onvergetelijke ervaring maken.

Issiaga is een man met charisma, een duidelijke missie en drijfveer. Als jongen verliet hij zijn dorp op zoek naar een beter leven. Alles in hem zei dat de muziek en dans zijn weg zou zijn. Hij heeft er hard voor gewerkt en gestreden. Tijdens zijn levensweg heeft hij de waarde van onderling contact geleerd. Geleerd te accepteren en incasseren, maar ook geleerd te kijken en te observeren. Issiaga is van nature een sociaal leider, hij verbind mensen en laat een ieder in zijn waarde. Als leider van een dans en percussiegroep met jonge gedreven muzikanten en met hen te hebben samen geleefd, heeft hij zijn kwaliteiten en wijsheden voortdurend in praktijk gebracht. Zijn komst naar Europa (2011) en deze ervaring heeft zijn blik verder verbreed. Issiaga is een wijs en warm mens en hij zal je bijstaan als een broer.

Wontanara – samen zijn we één.

Reisprogramma uitgebreid Reisprogramma overzicht Wat kun je verwachten? Practische informatie Aanmeldingsformulier Ervaringen deelnemers